in Registreren

Buitensport

Buitensport of outdoor recreatie is vrijetijdsbesteding  in de buitenlucht, met name in (maar niet beperkt tot) een natuurlijke of semi-natuurlijke omgeving buiten de stad. Voorbeelden hiervan zijn geocoaching, backpacken, mountain biking, kamperen speleologie, vissen, wandelen, jagen, kajakken, survival runs en rafting. Outdoor recreatie kan ook verwijzen naar een teamsport spel of praktijk die in een buiten omgeving plaats vindt.

Het doel van buitensport
De natuur als een fysieke of sociale omgeving kan voldoen aan de behoeften van de lichamelijke gezondheid, zelfredzaamheid, het nemen van risico, de bouw van sociale banden (met inbegrip van teambuilding ) en de behoeften van de prestatie (zoals oefenen, uitdagende vaardigheden verbeteren, het testen van uithoudingsvermogen, op zoek naar avontuur of opwinding en mentale, emotionele en spirituele beloning. De natuur kan een omgeving zijn waarin mensen "laten zien wat ze kunnen doen".

Buitensport activiteiten kunnen ook worden uitgeoefend met het oog op het vinden van vrede in de natuur , genieten van het leven, en te ontspannen. Ze zijn alternatieven voor dure vormen van toerisme. Buitensport activiteiten worden ook vaak gebruikt als een medium in opleiding en teambuilding.

Bij buitensport kunnen vaak  meerdere activiteiten uitgevoerd worden zoals bij backpacken.
Backpacken combineert de activiteiten van wandelen en kamperen met een of meerdere overnachtingen in de natuur.